Christine Deprest studeerde af met onderscheiding aan de faculteit diergeneeskunde. Onmiddellijk startte ze haar eigen praktijk gezelschapsdieren en vogels in Ruiselede. De klemtoon werd meteen gezet naar kwalitatieve zorg voor hond, kat en vogels.

Daarnaast groeide de interesse voor cardiologie en zodoende volgende Christine het traject van Certificate in Veterinary Cardiology in de UK.

In 2004 behaalde ze het Certificate in Veterinary Cardiology (met de prijs van VCS). Daarna volgden meerdere vrijwillige cardiologie stages aan diverse universiteiten, o.a. Edinburgh, Liverpool, Madison Wisconsin, Philadelphia, Florida om verder te bekwamen in het echocardiografisch onderzoek en interventionele behandelingen van hartpatiënten.

In 2008 was Christine assistent voor de dienst cardiologie in de Kliniek Kleine Huisdieren te Merelebeke.

Momenteel runt Christine een praktijk voor kwalitatieve basiszorg voor hond en kat en een doorverwijspraktijk voor doorgedreven onderzoeken en behandelingen van hartpatiëntjes.

Voor deze doorgedreven behandelingen worden regelmatig nationale én internationale specialisten uitgenodigd.

Christine is lid van de VCS (Veterinary Cardiovascular Society in UK) en volgt regelmatig congressen in binnen- en buitenland.

Publicaties door Christine

  • Zonder machientje klopt zijn hart niet meer, woef 17 april 2017
  • Atrio-Ventriculaire blok bij een 14-jarige Perzische kat
  • Bloc auriculo-ventriculaire chez un chat
  • Nut van Holtermonitoring bij het screenen van de Dobberman Pinscher voor DCM
  • Aangeboren dysplasie van de tricuspidalisklep met ebsteinanomalie bij een Golden Retriever
  • Pulmonaire hypertensie als gevolg van vergevorderde mitralisklepdegeneratie
  • Pulmonaalstenose
  • Case report Zappa

Filosofie van de praktijk

Kwaliteitszorg met respect voor dier en eigenaar.

Ons doel is een kwaliteitsvolle persoonlijke benadering van de eigenaar en zijn huisdier. Enerzijds geven we een grondige basiszorg voor honden en katten, anderzijds behandelen we ook doorverwezen patiënten met hartproblemen. Er is bewust gekozen voor een éénmanspraktijk met assistenten.

DierenArtsPraktijk (DAP) Deprest is uitgerust met de nieuwste technologie. Door de jarenlange ervaring en de permanente opleidingen kunnen we hoge kwaliteit bieden.

U kan bij Christine Deprest (DAP Deprest) terecht voor een doorgedreven basiszorg tijdens elke levensfase van uw huisdier. Alle afspraken gebeuren bij Christine zelf. Wanneer Christine er niet is, wordt u doorverwezen naar een collega of maakt u een afspraak wanneer Christine terug is.

De klemtoon ligt op persoonlijke aanpak. Alle mogelijke behandelingen worden goed doorgesproken en uiteindelijk beslist de eigenaar. Wij respecteren altijd de keuze van de eigenaar.